Ajotunnit silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Edullisesti.

A-kortti

Sujuvaa A-kortin ajo-opetusta Salossa ja lähikunnissa

Salon Ajotaito järjestää A1-, A2- ja A-korttien ajo-opetusta Salossa, Halikossa, Perniössä, Koski Tl:ssä.

Moottoripyöräluokat

A1 – kevytmoottoripyörä

Ikävaatimus 16 vuotta, A1-luokan ajo-oikeus oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3, enimmäisteho 11 kW ja teho/painosuhde enintään 0,1 kW/kg. 

A2 – teholtaan rajoitettu moottoripyörä

Ikävaatimus 18 vuotta, A2-luokan ajo-oikeus oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg. 
Ennen 19.1.2013 alkanut rajoitettu A-luokan ajo-oikeus oikeuttaa kuljettamaan moottoripyörää, jonka enimmäisteho on 25 kW ja teho/painosuhde enintään 0,16 kW/kg. 

A – teholtaan rajoittamaton moottoripyörä

Ikävaatimus 24 vuotta, A-luokan ajo-oikeus: A-luokkaan kuuluvat kaikki moottoripyörät. 

A1-, A2- ja A-luokkien opetus

Opetus: Teoriaopetusta 4 tuntia, jos kyseessä ensimmäinen ajokortti, ajo-opetusta 5 tuntia. Tutkinto: teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä. Kurssi sisältää: teoriaopetuksen, oppimateriaalin, ajo-opetuksen, ajovarusteiden käytön, sekä moottoripyörän käytön ajo-opetuksessa ja käsittely- / ajokokeessa.

Teoriaa ja turvallista ajoharjoittelua

A1 harjoituslupa (omalla moottoripyörällä): 4 teoriatuntia, jos kyseessä ensimmäinen ajokortti, 5 ajotuntia

A1 tai A täysi: 4 teoriatuntia, jos kyseessä ensimmäinen ajokortti, 5 ajotuntia

Korotus: A1 > A2 tai A2 > A: 2 teoriatuntia, 5 ajotuntia.

Korotus: B > AB: 5 ajotuntia.

Kurssin voit aloittaa puoli vuotta ennen ikärajan täyttymistä, eli voit käydä teoriatunnit ja suorittaa teoriakokeen. Alkavat kurssit ja ilmoittautuminen.

Jos sinulla on jo B-ajo-oikeus (tavoitteena A1-, A2- tai A-luokka)

Opetus: 5 ajotuntia

Kurssi sisältää: sähköisen oppimateriaalin, ajo-opetuksen, ajovarusteiden käytön, sekä moottoripyörän käytön ajo-opetuksessa ja käsittely- / ajokokeessa.

Moottoripyöräkortti harjoitusluvalla

Ikävaatimus ja moottoripyörä ajettavan luokan vaatimusten mukaisesti.

Opetus: teoriaopetusta vähintään 12 tuntia (6 A- ja 6 B-tuntia) tai henkilöllä, jolla on B-ajo-oikeus teoriaopetusta 6 A-tuntia ajo-opetusta 4 tuntia, sisältäen käsittelyopetusta ja vähintään 2 ajotuntia liikenteessä.

Tutkinto: teoriakoe, käsittelykoe ja harjoittelujakson jälkeen ajokoe liikenteessä.

Kurssi sisältää: teoriaopetuksen, oppimateriaalin, ajo-opetuksen, ajovarusteiden käytön, sekä moottoripyörän käytön ajo-opetuksessa ja käsittelykokeessa. 

Harjoituslupaa haetaan hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen poliisilta. Harjoituslupa voidaan myöntää enintään kolmeksi kuukaudeksi. Harjoituslupaa haettaessa on oltava mukana lupamaksu ja opetustodistus (moottoripyöräsi rekisteriote ja lainapyörästä myös omistajan suostumus). Jos olet alle 18 ja haet harjoituslupaa eri lupakansliasta, johon olet jättänyt ajokorttilupahakemuksesi, tarvitset mukaasi myös huoltajien suostumuksen. Harjoitteluajoa vähintään1 kk, jonka jälkeen ajokoe varataan itse ja se suoritetaan omalla moottoripyörällä. 

A1-korottaminen

A1-luokan voi korottaa A2-luokkaan, kun A1-luokan ajo-oikeus on ollut voimassa vähintään 2 vuotta. Opetus voidaan aloittaa puoli vuotta aikaisemmin. Luokan korottamiseksi vaaditaan 2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Ajokorttihakemus ja opetuksesta saatu todistus toimitetaan poliisille.

A1-luokan voi korottaa A2-luokkaan ennen kuin A1- luokan ajo-oikeutta on ehtinyt kertyä 2 vuotta, suorittamalla A2-luokkaan vaadittu opetus ja tutkinnot. 

A2-korottaminen

A2-luokan voi korottaa A-luokkaan, kun A2-luokan ajo-oikeus on ollut voimassa vähintään 2 vuotta. Opetus voidaan aloittaa puoli vuotta aikaisemmin. Luokan korottamiseksi vaaditaan 2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Ajokorttihakemus ja opetuksesta saatu todistus toimitetaan poliisille. Ikävaatimus 20 vuotta. 

Kun rajoitetun A-luokan (25 kW) ajo-oikeus on myönnetty ennen 19.1.2013, saa rajoittamattoman A-luokan ajo-oikeuden kahden vuoden kuluttua myöntämispäivästä. Tällöin uusi ajokortti (ajokortin kaksoiskappale) haetaan poliisilta. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Salon Ajotaito palvelee mielellään kaikissa A1- ja A2- ja A-korttiluokkien suorittamiseen ja korotuksiin liittyvissä kysymyksissä ja käytännönasioissa. Autokoulumme palvelee Salon, Halikon, Perniön, Koski Tl:n ja alueella. Katso tarkemmat yhteystietomme ja ohjeet ilmoittautumiseen.